Communicatiebureau De Kippen is in 2003 opgericht. Ons bureau dankt zijn naam aan musicoloog Kees Hillen (1946 - 2004). Kees was onder andere artistiek leider bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, directeur Promotie van Donemus, hoofd Klassieke Muziek bij de VARA en hoofd AVRO Klassiek. In de periode dat Kees hoofd AVRO Klassiek was, vormden wij het Marketing & Communicatie Team van zijn afdeling. Onze kamer noemde Kees steevast "het kippenhok". Toen hij in 2003 aan de wieg van ons communicatiebureau stond, kondigde Kees in brede kring aan dat "Communicatiebureau De Kippen" was opgericht. Wij hebben aan die naam niets meer willen veranderen.


Franca Klaus
Franca Klaus werkte de afgelopen 30 jaar als marketing- en communicatieadviseur bij zowel profit als non-profit organisaties. Na de HEAO en diverse opleidingen op het gebied van marketing en communicatie werkte Franca een aantal jaren bij commerciële bedrijven. Haar passie voor de culturele wereld bracht haar naar Centrum Nederlandse Muziek en later naar de AVRO. Bij deze omroep was zij verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van operationele marketing- en communicatieplannen voor het werven van nieuwe en het behoud van bestaande leden. Haar kennis en ervaring liggen op meerdere vlakken: zowel het adviseren op beleidsniveau als de praktische uitvoering van marketingcommunicatieklussen tot projectcoördinatie en –organisatie.

"Het geeft iedere keer weer voldoening de juiste balans te vinden tussen de commerciële en de artistieke wensen van een opdrachtgever. Zoveel mogelijk mensen bereiken zonder de kwaliteitswaarborg van het artistieke product uit het oog te verliezen! Springen op een rijdende trein, mij daar snel en creatief inleven, vind ik een welkome afwisseling op het strategisch formuleren van een advies of plan."

Robin Theel 
Robin Theel is 30 jaar werkzaam binnen de culturele sector en de publieke omroep. Na haar studie muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht begon Robin haar loopbaan bij de NOS in Hilversum. Aansluitend werkte zij negen jaar bij het mooiste theater van Nederland: Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar verzorgde zij onder andere de externe communicatie van alle voorstellingen en het theater zelf. Bij de AVRO kon zij haar liefde voor de omroep, de culturele wereld én het vak communicatie verenigen op de afdeling Klassieke Muziek. Robin heeft zich gespecialiseerd in de opstelling en coördinatie van schriftelijke producties, het opstellen van communicatieadviezen en het optreden als sparringpartner tijdens brainstormsessies. Tekstproducties zijn volgens haar het leukste onderdeel van het vak communicatie:

"De uitdaging ligt voor mij steeds weer in de manier waarop je helder en origineel de boodschap van je opdrachtgever over het voetlicht brengt. Muziek en theater beleef je met hart en ziel, communicatie kun je beredeneren. Ik ben blij dat ik beide werelden dagelijks kan verenigen."